Beskada at att det befinner si fler ann d ett pa som kanner til ifall er dejt

Att hava anges fore ett dejt kan vart nagon fantastisk kansla, skada nar magkanslan istallet blir en varningsklocka befinner sig det dags att greppa at atgarder. Narvarand befinner si fem vink av Tinder forut ett tryggare dejting! Foto: Unsplash

Inneha ni e stig kant dej otrygg nar n dejtat nago pur person? Emedan befinner sig n ick allena. I enlighet med ett pur Sifo-undersokning utford kungen forordnande utav Tinder uttrycker 22 andel itu svenskarna ett oro stav diskriminering, trakasserier och verbala attacker inom relation tillsammans natdejting. Dartill svarade 39 andel utav svenskarna att do informerar en ifall varthan de ska ga pa dejt.

Vill fordela vetande om bestamt sam halsosamt dejtande

Med det har inom atanke inneha Tinder sallskap tillsamman moderbolaget tavlin Group lanserat ”En guide till sundare dejting”. Det gors i samverkan tillsammans NO MORE, en varldsomfattand ideell organisation saso arbetar mot vald inom hemmet sam sexuella kranknin.

Guiden erbjuder praktiska tips sam rekommendation saso tacker samtlig delar av dejtingresan (online sam IRL) – alltsammans fran hurdan hane kungen ultimata takti visar upp sitt sanna mig, mot att egga anvandarna att utnyttja sakerhetsfunktioner i apparna sam instruera sig kanna igen ”varningsflaggor” samt ta hansyn granser.

“Nar det kommer till finurlig dejtande tanker vi mycket pa fysisk trygghet. Men vi upptackte att 1 av 3 svenskar emellan aldrarna 18 samt 29 oroar sig likadan mycket stav risken att bliva diskriminerade, trakasserade eller verbalt pahoppade nar do dejtar (27 %) som do oroar sig stav sin fysiska trygghet (31 %). Syftet tillsammans ‘En guide at sundare dejting’ befinner si att informera samt kungora erfarenhet forsavitt sakert samt halsosamt dejtande kungen ett satt saso all kan avvika anvandbarhet av”, uppg Pamela Zaballa, direktor forut NO MORE i ett pressmeddelande.

Odla dejtar du villig e nytti takti – 5 forslag

  1. Varenda observant villig “red flags” so avsaknad pa fakta, otydliga bilder samt sexistisk alternativ rasistiskt varudeklaration. Anvand apparnas fotoverifieringsverktyg, sam soka ett bla gumse ino andras profiler stav att passa med en saso befinner si verifierad i etta labb.
  2. Tillamp den teknik saso finns pro att instruera beror varandra redigt online fore er promenerar villi ett dejt IRL. Varje reserverad tillsamman att dela individuell fakta samt fanga din tidrym. Varje otvetydig tillsamman dina emotione och intentioner forut att trygga de ifall att ni befinner sig pa samma sida.
  3. sa att nagon kamrat alternativ narstaende kanner till vart n skall samt vem ni ska pricka. Valj en publik omrade pro dejten sam glom inte att anordna din van uppdaterad forsavitt nagonting forandras run din dejt, oavsett forsavitt det befinner sig platsen, tiden alternativt nagot ovrigt.
  4. Var sjyst samt hovlig inom din samfardse istallet stav att ghosta ifall det ick kanns domstol med en tavling. Stundom befinner si det dock superb att snabbt fullborda kontakten vi att avlagsna, stoppa sam anmalan, om n kanner dig besvarlig alternativt forsavitt din matchnings uppforande icke kanns okej.
  5. Det befinner sig ni sasom bestammer (stadse!) – kann aldrig press att pressa fram nagot alternativ befinna e ni inte befinner si vad Г¤r postorderbruden?. Dejting ska finnas omsesidig och behover kannas riktigt sta bada par. Forsavit ni rakar vara saken dar sasom blir overgive, och forsavit det hande oforhappande, befinner si det superb att gripa en steg i retur. Trots att det kan besta anstrangand amna ni aldrig forodmjuka eller testa lite personen att forvranga sig, sam samtidigt minna att hen ick befinner sig skyldig dej nagonting.

Arme kan du atnjuta mer handledning

Tavling Groups ciceron mo sundare dejting finns genast atkomlig villig NO MORE:s hemsida kungen svenska, norska, danska, engelska, tyska och spanska med fler tungoma villi rutt nedanfor de nastkommande veckorna. Dejtare kan atnjuta fler handledning samt viktig vagledning vi Tinders sakerhetscenter samt NO MOREs globala registe tillsamman stodlinjer sasom tacker kvar 200 lander ino bot varlden, medraknat Sverige..

Ni sasom har Tinder kan darjamte anmalan olampliga konversationer kungen appen vi funktionen ”Besvarar detta de?”, samtidigt funktionen ”Ar du forvissad?” ino realtid uppmanar anvandare att funder run underben dom skriver mot andra brukare.